Ferrari-coureur Kimi Räikkönen is nog niet verzekerd van een contract voor 2016, maar aan een overstap naar een andere renstal denkt de Fin niet.

Eind 2013 zette Räikkönen zijn handtekening onder een tweejarige Ferrari-deal, die eind dit seizoen dus afloopt. De wereldkampioen van 2007 hoopt op contractverlenging, maar maakt zich er niet te druk om.

“Ik heb altijd gezegd dat het niet het einde betekent als ik volgend jaar niet rijd, maar uiteraard zou ik dan graag nog bij Ferrari zitten.” Andere opties ziet de Fin niet: “Als ik niet voor Ferrari kan rijden, dan rijd ik niet. Zo simpel is het. Het team gaat de goede kant op, ik weet zeker dat we in de toekomst vooraan kunnen rijden.”

De beslissing over een nieuw contract ligt niet in zijn eigen handen, zei Räikkönen. “Zij hebben een contract en zij moeten het ondertekenen, daar komt het op neer. Het is niet mijn beslissing, je moet het maar aan het team vragen.”

Salaris

Räikkönen rekende ook nog even af met geruchten in de Italiaanse media dat hij voor een nieuw contract een flink deel van zijn salaris moet inleveren. “Ik zou wel willen weten wie dat heeft geschreven”, sneerde hij. “Het is complete flauwekul. Blijf maar lekker dat soort dingen schrijven. Jullie hebben geen idee wat er in mijn contract staat.”