In de paddock doen geruchten de ronde dat Sauber in gesprek is met de Canadese rijkaard Lawrence Stroll over de verkoop van het team. Een overname zou de Formule1-toekomst van de Zwitserse equipe veilig stellen.

Volgens Autosport is Stroll, goed voor 2,3 miljard dollar, meer dan geïnteresseerd in Sauber. De Canadees heeft zijn fortuin vergaard als eigenaar van kledingbedrijven als Polo Ralph Lauren en Tommy Hilfiger. Hij is een groot autosportfan, en bezit een uitgebreide verzameling Ferrari’s. Het is daarom niet ondenkbaar dat Ferrari, dat motoren levert aan Sauber, zich achter een overname door Stroll schaart – al was het maar omdat diens 15-jarige zoon Lance als één-na-jongste coureur is opgenomen in het opleidingsprogramma van het Italiaanse merk.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn weigerde tijdens het Grand Prix-weekend in Monza nog in te gaan op de geruchten. Het is al langer een publiek geheim dat het de renstal uit Hinwil financieel gezien niet bepaald voor de wind gaat. Vorig jaar werd er halverwege het seizoen zelfs gevreesd dat Sauber te weinig geld had om het seizoen af te maken. Toen leek het er lange tijd op dat een Russisch consortium het team over zou kopen, op voorwaarde dat de Rus Sergej Sirotkin in 2014 voor het team zou mogen racen. De deal kwam echter alsnog te vervallen, en daarmee kon Sirotkin het stoeltje op zijn buik schrijven.

Het team slaagde er desondanks in tot nu toe het hoofd boven water te houden, maar de treurige sportieve prestaties van dit seizoen vormen een afspiegeling van de financiële situatie. Sauber scoorde tot dusver geen enkel punt, waarmee het zelfs Marussia boven zich moet dulden in het klassement. Twee elfde plaatsen vormen het voorlopige hoogtepunt – Esteban Gutiérrez lag in Monaco op koers voor punten, maar reed in de slotfase van de race zijn achterwielophanging stuk in de Rascasse-bocht. Wat een eventuele overname zou betekenen voor Giedo van der Garde, waarvan bronnen melden dat hij volgend seizoen van een test- naar een racezitje bij Sauber promoveert, is niet bekend.