De kogel is door de kerk. Red Bull en Toro Rosso hebben hun deelname voor volgend seizoen bevestigd door zich officieel in te schrijven voor het WK van 2016. De rijdersbezetting blijft hetzelfde als dit seizoen.

Eerder dit jaar dreigde Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz met opstappen na alle problemen met motorleverancier Renault. Met de inschrijving is eindelijk een einde gekomen aan de twijfel en dreigementen.

Motor

Officieel is nog niet bekend gemaakt met welke motoren Red Bull en Toro Rosso gaan rijden. In een vraaggesprek met Helmut Marko kan de talentenscout daar nog geen antwoord opgeven. Bronnen binnen Red Bull hebben echter laten doorschemeren dat Red Bull opnieuw met Renault in zee gaat. Toro Rosso zou de beschikking krijgen over de Ferrari-motoren van dit seizoen.

De aankondiging laat hoogstwaarschijnlijk niet lang op zich wachten. Naar verluidt maakt Renault haar overnameplannen van Lotus in Abu Dhabi kenbaar en dus zal – om lastige vragen te voorkomen – in de dagen voorafgaand aan die race ruchtbaarheid gegeven worden aan de hernieuwde samenwerking met Red Bull.

Max blijft

Gevraagd naar het gerucht dat Verstappen wel eens de plek van Daniil Kvyat zou kunnen innemen, is Marko duidelijk. “Nee, Kvyat staat niet onder druk. Wat een onzin. In Mexico heeft hij zijn beste race gereden. Daniil blijft dus waar hij zit, net zo als Max.”