De ‘oude’ Michael Schumacher stond op tijdens de Grand Prix van Canada. De Duitser reed een goede race, maar zag dat niet worden beloond met een podiumplaats. Vandaar zijn gemengde gevoelens.

Schumacher kon in het laatste deel van de race Mark Webber en Jenson Button niet meer achter zich houden en de vierde plaats was zijn deel. Het beste resultaat sinds zijn rentree in de Formule 1, maar nog steeds geen podiumplaats.

“Ik kijk terug op deze race met een lach en een traan en weet niet zo goed of ik blij of teleurgesteld moet zijn. Ik had maar wat graag op het podium gestaan”, geeft Schumacher een lang gekoesterde wens prijs.

“Het leek mede dankzij de goede strategie an het team te gaan lukken, maar het mocht toch niet zo zijn. Helaas. Dat doet even pijn, maar we mogen ook tevreden zijn over het resultaat, denk ik. We hebben hard voor dit resultaat moeten werken.”

Voor teamgenoot Nico Rosberg viel er helemaal niets te lachen. Hij beschadigde zijn voorvleugel, die in de laatste ronde zelfs voor zo veel problemen zorgde dat hij buiten de punten viel en finishte als elfde.

“Ik reed kort achter Kobayashi en hij was in bocht tien langzamer dan ik verwachtte, waarna ik hem raakte. In de laatste ronde kwam die poging tot inhalen me duur te staan omdat de punten uit mijn handen glipten. Hopelijk heb ik over twee weken in Valencia meer geluk.”