Force India zit in een dipje. Nadat Adrian Sutil en Paul di Resta in Duitsland al puntloos bleven, haalden de twee Force India-coureurs in Hongarije de finish niet.

Daarvoor pakte het team zes races op rij punten. Force India staat nog wel vijfde in het kampioenschap, maar McLaren is genaderd tot op twee punten achterstand. Adrian Sutil moest uitstappen vanwege een lekkend hydraulisch systeem. “Erg teleurstellend om niet te finishen”, constateert hij na afloop.

“Na een matige start had ik de smaak te pakken op de harde band. Vlak voor mijn pitstop kreeg ik problemen met schakelen en kon ik niet meer opschakelen. Ik kwam binnen en toen bleek het om een hydraulisch probleem te gaan, waarop ik onmiddellijk moest uitstappen.”

Paul di Resta

Paul di Resta werd geklasseerd als achttiende, maar viel een paar ronden voor het einde van de wedstrijd uit. “Ik startte goed en reed een agressieve openingsronde”, aldus de Schot. “Ik reed denk ik twaalfde. Daarna kreeg ik het lastig met de balans en banden. Zonder die snelheid liep de strategie uit op een mislukking en punten waren buiten bereik.”

“In de slotfase haalde het team mij binnen omdat ik met een hydraulisch probleem kampte. Net als de andere wagen dus. Tijdens de vakantie zullen we ons hergroeperen, om het tweede bedrijf van dit seizoen fris aan te vangen.”