Bernie Ecclestone heeft er vertrouwen in dat de Grand Prix van Bahrein definitief doorgang vindt. Na het terugplaatsen van de race op de kalender voor 30 oktober barstte een storm van kritiek los.

Zo komen de teams, die zich verenigden in de FOTA, nog met een gezamenlijk standpunt, terwijl Mark Webber al liet weten totaal geen begrip te hebben voor de genomen beslissing. Ecclestone daarentegen denkt dat er prima in Bahrein kan worden geracet.

Als gevolg van het besluit om toch naar Manama te gaan, wordt de Formule 1-kalender ook nog eens overhoop gegooid. De definitieve datum van de Grand Prix van India is onduidelijk en het seizoen duurt nu tot in december.

In afwachting van het standpunt van de teams vertelt Ecclestone dat er sprake is van ongewone omstandigheden. “De waarheid vertelt ons dat de FIA zijn goedkeuring heeft gegeven, de World Motor Sport Council (WMSC, red.) heeft erover gestemd”, aldus de supremo.

“De FIA heeft mensen naar Bahrein gestuurd om de situatie in kaart te brengen en toen zij terug kwamen, werd gemeld dat alles in orde is. Het moge duidelijk dat we in oktober pas naar Bahrein gaan als iedereen daar veilig is.”

Vanuit de hoek van de teams verwacht Ecclestone weinig tegenstand. “Natuurlijk blijven we de situatie in Bahrein in de gaten houden. Als het rustig is en we er zonder problemen heen kunnen, dan gaan we en vinden de teams het vast prima. Uiteraard zouden zij liever niet racen in december, maar dit zijn ongebruikelijke omstandigheden.”