Bernie Ecclestone moet in Duitsland voor de rechter verschijnen. Bij de verkoop van de commerciële rechten van de Formule 1 zou hij in 2006 de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky met 45 miljoen euro hebben omgekocht.

Diezelfde Gribkowsky heeft het bestaan van deze betaling al bevestigd en zit nu in de gevangenis. Ecclestone heeft altijd gezegd dat de betaling van 45 miljoen euro aan de voormalig bankier van BayernLB niets te maken had met omkoping, maar dat hij gedwongen werd om met het bedrag over de brug te komen: anders zouden belastinginspecteurs zijn familierekening aan een controle onderwerpen.

Het proces tegen Ecclestone begint waarschijnlijk in april in München. CVC Capital, sinds 2006 de eigenaar van de commerciële rechten van de Formule 1, heeft de 83-jarige Engelsman gesteund in de aanloop naar het proces. Ecclestone zelf houdt er rekening mee dat hij moet aftreden als de Duitse rechtbank hem schuldig acht. “Nogal logisch, want dan zit ik in de gevangenis”, vertelde hij vorig jaar aan Sunday Telegraph