Na problemen met het in elkaar zetten van de nieuwe wagen, kon Caterham vandaag toch nog één rondje rijden. Marcus Ericsson stapte als een trotse man weer uit.

“Ik ben heel blij dat ik mijn eerste ronde als Formule 1-coureur heb afgewerkt”, vertelt de Zweed. “Ik wil iedereen binnen het team bedanken dat ze de auto op tijd af hebben gekregen voor de eerste testdag in Jerez. We wilden de wagen eigenlijk voor het begin van de testsessie onthullen. Dat moest verplaatst worden naar de middag vanwege een paar problemen met de assemblage van de auto. Zoiets kan je echter verwachten als er zoveel nieuwe techniek in een wagen zit.”

Toen het moment eenmaal daar was, deed de CT05 heel wat wenkbrauwen fronsen. De voorvleugel van de Caterham is – zeg maar gerust – merkwaardig. Iets dat Ericsson koud laat. “Er zijn aardig wat reacties gekomen op de auto. Mensen houden ervan of haten ‘m. Het maakt mij niet uit hoe de auto eruit ziet. Als hij snel is, is het niet belangrijk als het de lelijkste wagen is. Wat heb je aan een mooie auto die langzaam is?”

“Waarschijnlijk zullen we pas tijdens de kwalificatie in Australië merken waar we ten opzichte van de rest staan. Een installatierondje zegt ons niet heel veel extra over de wagen. De eerste ronde is echter nu gereden. Dat is, met het oog op morgen, een lekker gevoel en een positief begin van mijn leven als F1-coureur.”

Abiteboul

Teambaas Cyril Abiteboul is blij dat Ericsson zo kalm bleef. “Er gebeurde veel om hem heen”, aldus de Fransman. “Hij bleef de hele dag positief. Toen hij het signaal kreeg om in te stappen was hij net zo kalm als altijd. Dat is een goed signaal voor de rest van het jaar.”

“Vandaag is er een nieuw tijdperk in de F1 aangebroken en ik ben blij dat we vanaf de eerste dag er gelijk bij zijn. Al zij het, met één ronde, op bescheiden wijze. Die ene ronde is de optelsom van het enorme harde werk dat iedereen in de fabriek heeft verzet. Ik wil daarom iedereen bedanken voor het halen van ons eerste doel.”