Marcus Ericsson heeft geen goede indruk achtergelaten in zijn eerste meters als Formule 1-coureur in de regen. De Zweed vloog op het rechte stuk na de eerste bochtencombinatie van de baan.

Hierdoor werd de eerste kwalificatie voortijdig afgevlagd. Zowel hij als teamgenoot Kamui Kobayashi konden geen potten breken in de moeilijke omstandigheden. “Dit was de eerste keer dat ik een F1-wagen in de regen bestuurde. Het was dus allemaal nieuw voor mij”, aldus Ericsson. “Het begon al niet lekker toen de motor in de pitstraat afsloeg maar daarna kon ik alsnog naar buiten.”

“Ik leerde nieuwe dingen met elke nieuwe ronde. Tijdens mijn laatste ronde maakte ik een fout en crashte ik in de eerste sector. Dat vind ik heel erg voor het team. Ze krijgen het nu heel druk om de wagen op tijd gereed te krijgen voor de race. Dit was weer een hele goede les voor mij. Het hoort bij je status als rookie.”

De wagen van Kobayashi liep dit weekend nog niet echt probleemloos. “Maar ondanks de weinig gemaakte meters hebben we vooruitgang geboekt”, stelt de Japanner. “Ik ging in de kwalificatie naar buiten op intermediates, maar die kreeg ik niet in het juiste window wat betreft de temperatuur. Het is echter een beloning om na alle problemen toch wat ronden te rijden. Hopelijk rijden we morgen de hele race. Als het zo blijft regen kan er van alles gebeuren. Ik wil gewoon echt kunnen racen!”