Caterham-teameigenaar Tony Fernandes ziet niets in dubbele punten voor de slotrace in Abu Dhabi. De Maleisiër vindt het initiatief van de FIA niet de juiste manier om de spanning in de Formule 1 op te voeren.

Fernandes pleit voor regelwijzigingen om de titelrace competitiever te maken, en niet dubbele punten voor de finalerace in Abu Dhabi. “Die dubbele punten zijn een schijnoplossing”, stelt hij. “We kunnen beter het probleem dat hierachter schuilt oplossen, zodat teams als Sauber, Lotus en Force India voorin de orde vaker kunnen verstoren.”

“Dat is wat de kijker wil zien”, meent Fernandes. “En dat is wat momenteel ontbreekt in de Formule 1. “We besteden veel tijd aan motoren, KERS, noem maar op: het verschil tussen wie wat wel heeft, en wie niet, heeft voor saaie races gezorgd.”

De vraag die resteert, is of de FIA en Bernie Ecclestone zich iets aantrekken van de kritiek. Eerder bestempelde Sebastian Vettel het idee al als ‘bizar’. In de tussentijd heeft de internationale autosportfederatie al verklapt dat het in de toekomst in meerdere races dubbele punten wil toekennen.