Ferrari heeft in een reactie op de beslissing van de FIA om de achtervleugel illegaal te verklaren laten weten dat er geen drama van hoeft te worden gemaakt. “Het ging om een kleine verbetering”, aldus Fernando Alonso.

De nieuwe achtervleugel bevatte een buitengewoon hoge Guerney-flap (zeg maar een strip) op de achterrand van de vleugel, waarmee het effectieve aerodynamische deel van het bovenste deel van de vleugel werd vergroot.

Ook werd de vleugel daardoor hoger dan het technisch reglement toestaat, maar Ferrari beriep zich op een interpretatie van de reglementen waardoor dat zou zijn toegestaan. Toch moest het team de vleugels waarmee in Turkije werd gereden weer van stal halen.

“Het was slechts een van de nieuwe onderdelen van een groter pakket dat we meenamen naar Spanje. We praten dan over ongeveer een tiende winst per ronde, dus het is geen drama dat de vleugel moest worden verwijderd”, merkt Alonso op.

Technisch directeur Aldo Costa verbaast zich zelfs over de ophef die ontstond, zo zegt hij. “Het gaat maar om een detail, we hoeven er geen hele zaak van te maken”, verzucht hij. Costa is nog steeds van mening dat Ferrari volgens de regels handelt.

“We dachten dat onze vondst legaal was, maar de regels van de FIA zijn op meerdere manieren uit te leggen. Er was een verschil van inzicht en dan beslist de autosportbond. Zo gaat dat nu eenmaal. We praten over een detail en hebben niets geprobeerd door te drukken. Het is al van onze auto af.”