Wat Ferrari betreft is er geen enkele sprake van strubbelingen met sponsor Santander. Een Spaanse journalist suggereerde dit, maar Ferrari slaat terug middels een scherpe blog op zijn website.

Als er in de ogen van Ferrari onzin wordt geschreven, wil het team nog wel eens terugslaan via de ‘Horse Whisperer’, een column vol scherpe woorden om mensen op hun plaats te wijzen. Dat was nu niet anders.

Een journalist durfde in sportkrant Diario AS op te tekenen dat de voorman van Santander, Emilio Botin, in Barcelona een aanvaring had met teambaas Stefano Domenicali omdat Ferrari dit seizoen ondermaats presteert.

“Met een verschil van mening of andere inzichten is niets mis, maar als leugens worden verspreid, moeten we in actie komen”, stelt de ‘Horse Whisperer’. “Helaas voor de journalist, die niet op het circuit aanwezig was en dat vrijwel nooit is, klopt het verhaal voor geen meter.”

“Als een relatie op dit moment geen enkele deuk vertoont, dan is het wel die tussen Ferrari en Santander. Vraag het maar na bij de bank, die geeft hetzelfde antwoord. In plaats van stoken, is het een veel beter idee om voortaan gewoon te vragen naar de feiten.”

Overigens is Santander de laatste jaren zeer trouw geweest aan Alonso, die nog vijf seizoenen bij Ferrari onder contract staat. Ferrari en Alonso gingen onlangs een nieuwe verbintenis aan met elkaar.