Met de snelste tijden in de derde vrije training voor Fernando Alonso en in de eerste kwalificatie voor Kimi Räikkönen, stevende Ferrari af op een goed resultaat in de derde sessie. De Scuderia kon het tempo toen niet meer bijbenen. Hierdoor starten Alonso en Räikkönen als vijfde en zevende.

Voor Alonso was het verschil met polezitter slechts twee tienden. Dat biedt hoop voor morgen. “Normaal verliezen we in de kwalificatie terrein”, vertelt de Spanjaard na afloop. “Dat gebeurde niet: we bleven competitief en staan maar twee tienden achter de nummer één. Dat is een goed resultaat voor ons.”

“Ik ben hier heel blij mee. Hopelijk hebben we morgen de kans om ons te meten met de koplopers. Dat zijn we dit jaar niet gewend. Over de betrouwbaarheid van de auto maak ik mij geen zorgen. Natuurlijk ligt een probleem op de loer: sommige onderdelen presteren altijd op de limiet.”

“De race in Singapore is veeleisend”, stelt Alonso. “Vooral het mechanische gedeelte van de wagen krijgt het hier zwaar te verduren. Die finishvlag moet dus gehaald worden. Als dat lukt, is een podium mogelijk. We hebben hier namelijk de snelheid en de bandenslijtage blijft vooralsnog binnen de perken. Als de start en strategie goed zijn, kan het ons lukken.”

Räikkönen kreeg na zijn snelste tijd in de eerste kwalificatie problemen met zijn Ferrari. “Aan het begin van dit weekend liep het nog niet heel lekker. Vanochtend pasten we de wagen aan. Toen ging het voor mij beter. Daarna stuitten we op een probleem. Ik denk dat we het vandaag heel goed konden doen”, aldus de Fin.