Ferrari’s Florida Winter Series zitten er weer op. Max Verstappen sloot het eerste formulekampioenschap waaraan hij meedeed in stijl af door de laatste race winnend af te sluiten.

De laatste twee, van de vier, raceweekenden vonden plaats op de oval van Homestead-Miami. Daar vond vorige maand ook de eerste test op het programma. De twee weekenden vonden op verschillende varianten van het circuit plaats. Tijdens het eerste weekend werd alleen gebruik gemaakt van het in-field, de binnenbaan. In het laatste weekend werd ook gebruikgemaakt van een deel van de oval.

Het eerste weekend begon al gelijk goed voor Verstappen, die in de tweede kwalificatie de snelste tijd noteerde en daardoor in de derde race vooraan mocht starten. De eerste race, die hij als vierde begon, eindigde hij als derde. Dennis van de Laar viel na vijftien van de achttien ronden uit. In de tweede race was het Verstappen die de eindstreep niet haalde, terwijl Van de Laar zich met de vierde plaats sportief revancheerde. De eerste twee races werden een prooi voor Antonio Fuoco en Nicholas Latifi.

In de derde race van het eerste weekend in Homestead, kon Verstappen zijn poleposition niet verzilveren. Het was wederom Fuoco die als eerste over de streep ging. Latifi toonde vormbehoud en werd tweede, terwijl Verstappen voor de tweede keer dat weekend derde werd.

Dennis van de Laar mocht in het laatste weekend de tweede race als tweede starten. Verstappen begon de eerste en laatste race als derde. In de eerste twee races was het opnieuw Latifi die met alle eer aan de haal ging. Verstappen eindigde in de eerste race als vierde, terwijl Van de Laar een race later met de derde plaats naar het podium mocht.

In de zinderende slotrace was Verstappen de enige die de snelle Latifi af kon stoppen. Met het kleinst mogelijke verschil, slechts vier duizendsten, was het de Nederlander die de slotrace in de Florida Winter Series winnend afsloot.

Verstappen heeft van de twaalf races er twee op zijn naam geschreven, in drie andere races mocht hij naar het podium. Van de Laar won de openingsrace, en eindigde daarna nog twee keer op het podium.