Force India komt in België traditiegetrouw goed voor de dag. Poles, podiumplaatsen. Dit weekend zit dat er waarschijnlijk niet in: Sergio Pérez en Nico Hülkenberg starten op Spa als dertiende en achttiende.

“Het was niet zo’n makkelijke dag voor ons”, erkent Pérez. “Ik had moeite met de natte baan en dat was ook ons grootste probleem. Natuurlijk stond ik graag hoger, maar we hebben niet het maximale eruit gehaald. Ik heb meer vertrouwen in de race omdat onze snelheid met lange runs beter is. De dertiende startpositie is zo slecht nog niet en ik weet zeker dat we wat terrein goed kunnen maken.” 

Hülkenberg

Hülkenberg moet wel heel veel terrein goedmaken. De Duitser haalde niet eens de tweede kwalificatie. “Dit was een lastige sessie onder moeilijke omstandigheden”, vertelt hij. “Ik had een redelijk tempo te pakken en we kozen ervoor de eerste sessie met een setje banden af te doen.”

“Waarschijnlijk hebben we het mede daardoor niet gered. In de slotfase waren mijn banden oud en versleten. Toch had de tweede training mogelijk moeten zijn. In de laatste twee ronden maakte ik alleen foutjes. Ik verremde mij in de laatste bocht, ging wijd en verloor tijd. Ik denk dat we ons morgen kunnen herpakken omdat we een dagelijke wagen hebben. Gisteren zag onze snelheid voor lange runs er op een droog circuit goed uit.”