Force India moet morgen aan de bak om punten te pakken. Adrian Sutil en Paul di Resta starten in Zuid-Korea slechts als veertiende en vijftiende.

“Uiteindelijk zat ik dicht bij het halen van de derde kwalificatie. Het scheelde maar een halve tiende”, aldus Sutil. “Dat onderstreept hoe dicht alles vandaag bij elkaar zat. We werken het hele weekend al aan de afstelling en ik ben blij met de balans in de wagen. Mijn rondje kon niet sneller. Met de veertiende plaats blijven we, net als in Singapore, uitzicht houden op een puntenfinish. Veel andere teams lijken hetzelfde tempo te rijden dus wellicht gaan wat anders doen qua strategie.”

Paul di Resta kon zijn Force India-teamgenoot niet bijhouden, het verschil was drie tienden. “De afgelopen races bleek al dat we moeite hebben wanneer de wagen weinig benzine aan boord heeft”, vertelt de Schot. “Mijn wagen was niet ideaal voor de kwalificatie, omdat we ons meer met de racesnelheid hebben bezig gehouden. Zoals in Singapore.”

“Hopelijk betaalt ons dat morgen uit. Gisteren leek het erop dat onze lange runs en de mate van bandenslijtage erg goed is. Ik denk dat we een goede wagen voor de race hebben, waarschijnlijk beter dan auto’s rondom ons. Punten zijn daarom het doel. Ik start aan de schone kant van de grid: dat zorgt hier altijd wel voor een daadwerkelijk verschil. Als ik goed start bevind ik mij in een goede positie en kan ik mijn strategie uitvoeren.”