Na de ijzersterke zege van Lewis Hamilton in Hongarije ligt de Formule 1 even stil, tot de Grand Prix van België op 25 augustus. Maar met het lekker dikke dubbelnummer van Formule 1 kom je als autosportliefhebber de zomer wel door. We spraken onder meer met Red Bull-teambaas Christian Horner, Sauber-rijder Nico Hülkenberg en voormalig F1-coureur Christijan Albers. En halverwege het seizoen delen we ook weer ons tussenrapport uit. Verder natuurlijk veel nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s.

De diplomaat

Hij loopt al zo lang mee dat je bijna zou vergeten dat Christian Horner pas 39 jaar is. Sinds de eerste dagen van Red Bull Racing geeft hij leiding aan wat uitgroeide tot een kampioensteam. En nu is er plaats voor een nieuwe coureur. “Sebastian heeft ook invloed op de rijderskeuze.”

‘Vergeleken met mijn vrouw ben ik een mietje’

Afgezien van een invalbeurt in het WEC vorig jaar leek Christijan Albers van de radar verdwenen. In werkelijkheid heeft hij nooit helemaal afscheid genomen van de Formule 1. Integendeel: hij is al een paar keer dicht bij de overname van een F1-team geweest. Een onthullend gesprek.

Frijns vreest voor zijn toekomst

Juli was een maand vol extremen voor Robin Frijns. Eerst testte hij bij de Young Driver Test anderhalve dag voor Sauber. Nog geen week later is hij zijn plekje in de GP2 kwijt. “Ik weet echt niet wat er nu gaat gebeuren.”

Wonderbaarlijk

Sebastian Vettel mag dan te boek staan als Beatles-fan, het is Lewis Hamilton voor wie in Hongarije  hun hit ‘With a little help from my friends’ opgaat. Is hij al verbaasd dat hij poleposition pakt, de zege is helemaal een verrassing. Zelfs dromen over de wereldtitel is nu weer mogelijk. Dat is voor een groot deel te danken aan Jenson Button, die Vettel lang ophoudt, en de aangepaste Pirelli’s. Maar het is vooral te danken aan Hamiltons slagvaardige optreden.

Verkeerd gegokt

Het zit Nico Hülkenberg niet mee dit seizoen. Zijn overstap van Force India naar Sauber heeft verkeerd uitgepakt en garanties voor volgend jaar heeft hij naar eigen zeggen niet, alle geruchten ten spijt. “Dit is het, meer zit er op dit moment niet in.”

‘Leg de schuld niet bij Pirelli’

Met ontploffende banden, een dubieuze teamorder in Maleisië, Vettel die de zege van Webber afpakt, het debuut van Nederlander Giedo van der Garde en de geheime bandentest van Mercedes zou je haast vergeten dat het seizoen nog maar tien races oud is. Aan de hand van vijf stellingen anlyseren de Formule 1-kopstukken van Sport1 het seizoen tot nu toe.

 Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/