In nummer 16 van Formule 1 besteden we uitgebreid aandacht aan de grote winnaar van 2011: Sebastian Vettel. Verder interviews met Felipe Massa, Adrian Sutil en Olav Mol en natuurlijk nog veel meer.

‘Ik geef niets om de bullshit die ze schrijven’
Ferrari beleeft een moeizaam seizoen, maar Felipe Massa staat er nóg slechter voor. Terwijl teamgenoot Alonso tenminste nog een Grand Prix wist te winnen, een rijtje podiumplaatsen op zijn naam schreef en meedoet om de troostprijs in het WK, is de scorekaart van de Braziliaan maagdelijk leeg. Massa’s reputatie staat onder druk en niemand weet dat beter dan hij. Maar dat maakt Ferrari’s nummer twee alleen maar vechtlustiger.

GP Zuid-Korea: Seb zet iedereen te kijk
Waarom zou Sebastian Vettel het in vredesnaam rustiger aan doen? Hij heeft zijn tweede wereldtitel inmiddels op zak, maar alle hoop van zijn concurrenten om nu ook eens te schitteren, wordt door Vettel vakkundig de grond in geboord.

‘Mijn emmertje met verhalen raakt een keer leeg’
Olav Mol is al twintig jaar lang de onbetwiste F1-goeroe van de Nederlandse tv. En dat blijft hij, al wordt het hem niet gemakkelijk gemaakt met bezuinigingen en dreigende decoderdeals. Een gesprek met mister F1 over uitzendrechten, GP-verslaggeving op afstand, de coureurs van 2011 en de sport waar hij te veel van houdt om zich te laten beperken door bezuinigingen. “Ik laat mijn werk nooit verslonzen.”

GP Japan: De kampioen krijgt de titel niet cadeau
Dat Sebastian Vettel in Japan de wereldtitel zou winnen stond op voorhand eigenlijk al vast. Maar zo voorspelbaar als de uitkomst van het kampioenschap is, zo verrassend is het wedstrijdverloop op Suzuka. Want het is niet de oppermachtige Sebastian Vettel die de overwinning opeist, maar Jenson Button, die zich de laatste paar weken steeds nadrukkelijker profileert.

Anders dan de anderen
Vijf jaar voor hetzelfde team: dat is heel lang voor Formule 1-begrippen. Zeker als het je eerste vijf jaar in de Formule 1 zijn. Als het aan Adrian Sutil ligt, komt er nog een zesde seizoen bij ook.