In het nieuwe nummer van Formule 1 lees je alles over de Grand Prix van Abu Dhabi, interviews met Daniel Ricciardo, Ferrari-teambaas Stefano Domenicali en de technisch directeur van Toro Rosso, Giorgio Ascanelli. Plus nieuws, achtergronden en de beste foto’s!

Van Schumacher zijn we voorlopig niet af
Eind volgend jaar loopt het driejarige contract van Michael Schumacher af. Maar Mercedes en Schumacher werken aan contractverlenging. “Het zou logisch zijn als Michael na 2012 bij ons blijft.”

Lewis kan weer lachen
Het zijn zware maanden geweest voor Lewis Hamilton, maar in Abu Dhabi wint hij eindelijk weer een Grand Prix. “Mijn hoofd voelt weer helder. Hopelijk is dit het begin van iets nieuws.”

Achteraan beginnen
Hij maakte zijn Formule 1-debuut in de Grand Prix van Groot-Brittannië en rijdt sindsdien in de achterhoede voor HRT. Toch is er een goede reden om Daniel Ricciardo in de gaten te houden.

‘Succes is niet mijn drijfveer’
Giorgio Ascanelli begon in 1985 in de Formule 1 en werkte voor Ferrari, McLaren en Benetton. Sinds 2007 is hij technisch directeur bij Toro Rosso, waar hij met beperkte middelen veel bereikt. “Ik durf risico’s te nemen, en dan kun je ver komen.”

Een verloren jaar
Ferrari-teambaas Stefano Domenicali keerde in Abu Dhabi terug naar het circuit waar zijn coureur Fernando Alonso vorig jaar de strijd om de wereldtitel verloor aan Sebastian Vettel. Maar dit jaar staat het team er veel beroerder voor. “Ik wil er niet te lang bij stilstaan, we moeten verder.”