*

Formule 1 nr. 8 is uit!

Redactie

Redactie

7 jaar geleden

Formule 1 nr. 8 is uit!
Formule1

Zelfs doorgaans doorsnee races als Spanje en Monaco zijn dit seizoen spannend van begin tot einde. Terwijl de Formule 1-coureurs in Monaco met elkaar in de clinch lagen, ging het er op Indianapolis ook heftig aan toe. Lees er alles over in nummer 8 van Formule 1. Plus nog veel meer nieuws, foto’s, achtergronden en interviews.

‘Ik vecht keihard, maar altijd fair’
Een Rus in de Formule 1, dat was in 2010 een noviteit. Bij de eerste race van dit jaar bleek dat de 27-jarige Vitaly Petrov ook nog eens heel hard kan rijden, toen hij als eerste Rus een podiumplaats pakte. Tegen Formule 1 babbelde hij honderduit. Over Alonso, Kubica, Lada en het gevoel als je het podium mag beklimmen.

Straatgevecht
Dat Sebastian Vettel in Monaco zijn vijfde race van het seizoen wint is niet zo opmerkelijk. De manier waarop hij dat doet is dat echter wel. De Grand Prix in het chique prinsdom draait uit op een ordinaire knokpartij.

Kort Amerikaans met lange traditie
Met DRS, KERS en snel slijtende banden bevat de Formule 1 steeds meer showelementen. Amerikaanse toestanden, wordt wel geroepen. Maar hoe gaat het er in de Verenigde Staten dan precies aan toe? Formule 1 bezocht het mekka van de Amerikaanse Autosport, de Indianapolis Motor Speedway, waar honderd jaar geleden de eerste Indy 500 werd verreden.

Spaanse Stratego
De Formule 1 anno 2011 gaat vooral over banden. Veel banden. Winnaar Vettel en achtervolger Hamilton hebben er elk 16 nodig, derde man Jenson Button een setje minder. Ook Mark Webber stopt viermaal, maar dat helpt de polesitter niets. Hij is de grote verliezer van een potje Stratego dat hij het hele weekend leek te gaan winnen.

‘Ik word heel vaak verkeerd begrepen’
Zonder pardon werd Vitantonio Liuzzi afgelopen winter door Force India op straat gezet. Even leek zijn Formule 1-carrière abrupt voorbij. Toch hoor je van de flamboyante Italiaan geen onvertogen woord. “Ik bekijk het leven graag van de positieve kant.”

 

 

Lees meer over

Magazine

Gerelateerd