Dachten we dat het in Monaco al een spectaculaire race was, in Montréal werd er nog een schepje bovenop gedaan. Lees alles over de mooiste zege uit Jenson Buttons loopbaan. Verder in dit nummer interviews met twee mannen die elk op hun manier smaakmakers zijn in de F1, Pastor Maldonado in het vragenvuur en natuurlijk meer nieuws, achtergronden en de beste foto’s.

Als het al een gok was, was het een goede’
Nooit eerder beïnvloedde een bandenfabrikant het wereldkampioenschap Formule 1 zo sterk als Pirelli. Als je het Amerikaanse Michelin-echec van 2005 niet meerekent natuurlijk, maar die kant willen we nu even niet op. Pirelli’s motorsportbaas Paul Hembery legt uit waarom het een gouden greep is geweest om zijn bandenfirma het alleenrecht in de Formule 1 te geven. ‘Wij hebben de F1 emotie, spanning en plezier gebracht.’

Buttons beste
Voor aanvang van de Grand Prix van Canada zegt Lewis Hamilton geleerd te hebben van zijn fouten in Monaco. Op de baan blijkt daar weinig van. De McLaren-coureur ondergaat een storm van kritiek na de door regen geteisterde race, die na een wervelend slot de tiende – en mooiste – overwinning oplevert van zijn teamgenoot Jenson Button.

‘Ik neem mezelf niet te serieus’
Kamui Kobayashi voldoet niet aan het stereotype van de introverte, aan zijn thuisland verankerde Japanner: hij heeft geen huis, leeft uit een koffer en praat honderduit. “Soms voel ik me niet eens Japans meer.” Een prettig gesprek met de koning van de inhaalacties.

Ik voel me geen rookie’
Hij debuteert dit jaar in de Formule 1, maar Pastor Maldonado heeft er een lange aanloop voor nodig gehad. “Het heeft allemaal wel erg lang geduurd, maar nu ben ik er.”

‘Door het gras was sneller’
Jos Verstappen en de onlangs door Virgin aan de kant gezette Nick Wirth werkten in 1995 samen bij Simtek. Het duurde maar kort, maar Wirth heeft er goede herinneringen aan overgehouden. “Het was fantastisch om met Jos samen te werken.”