De Formula One Teams’ Association (FOTA) heeft een brief naar onder meer de FIA gestuurd met daarin de boodschap dat het niet op 30 oktober in Bahrein wil racen. De renstallen sturen aan op een andere datum.

De Grand Prix van Bahrein werd in eerste instantie afgelast vanwege de onrust in het land. Vorige week werd de race terug op de kalender geplaatst. Dit leidde tot veel ophef omdat de situatie in Bahrein nog altijd onduidelijk is.

Daar komt bij dat de eerste Grand Prix van India verschoven moest worden naar december, maar de teams zien het eigenlijk ook totaal niet zitten om een seizoen af te werken dat duurt van maart tot het einde van het jaar.

Een officiële verklaring is niet naar buiten gebracht, maar Autosport.com zegt zeker te weten dat de FOTA een brief stuurde naar de FIA, FOM en de organisatie van de Grand Prix van Bahrein. De renstallen zetten hierin hun standpunten uiteen.

Naar verluidt maakte de FOTA duidelijk dat de teams niet op 30 oktober in Bahrein willen racen en is verzocht de Grand Prix van India zijn oorspronkelijke datum terug te geven. De teams staan wel open voor een discussie over een geschikt moment in december om alsnog naar Bahrein te gaan.

Desondanks blijft het de vraag of de race in Manama plaatsvindt. De teams vrezen niet alleen voor problemen wat betreft logistiek, ook worden garanties geëist op het gebied van veiligheid voordat wordt afgereisd naar Bahrein.

Aan de hele discussie kan zelfs een nieuwe twist worden toegevoegd. Oud-FIA-preses Max Mosley wees er op dat de FIA zijn eigen regelgeving overtrad door zonder unanieme toestemming van de renstallen de Grand Prix van India te verschuiven.