Er is nu ook beeld van de nieuwe Caterham. De CT05 heeft een van de opvallendste neus tot nu toe. Marcus Ericsson heeft, na eerder oponthoud, de eerste meters in de niewe wagen afgelegd.

De eerste testdag van Caterham heeft vertraging opgelopen omdat er op het laatste moment problemen waren met de assemblage van de nieuwe wagen. Marcus Ericsson heeft de eerste meters in de nieuwe wagen inmiddels gemaakt.

Teambaas Cyril Abiteboul spreekt van een trots moment. “Vooral omdat zowel de Formule 1 als Caterham een nieuw tijdperk ingaat”, vertelt de Fransman. “Onze aandeelhouders en partners hebben flink in het personeel en de fabriek in Leafield geïnvesteerd. Hiermee komt de basis die we hebben gelegd veel meer in de buurt van een boel andere teams. Er is geen reden te bedenken waarom dit niet direct terug is te zien op de baan.”

“We denken dat de CT05 een goed beginpunt voor ons is om goed om te springen met de regelwijzigingen, en de bijbehorende uitdagingen zoals betrouwbaarheid”, aldus Abiteboul. “We weten niet waar we ten opzichte van de rest van het veld staan, maar ik weet wel dat we de vraagstukken die de regelwijzigingen met zich mee brachten zo goed mogelijk hebben beantwoord.”

Caterham beschikt vanaf dit jaar over de windtunnel van het voormalige F1-team van Toyota in Keulen. “Dat houdt in dat we nu werken met schaalmodellen van zestig procent. Dat is een forse verbetering van onze oude tunnel. Ook hebben we een verbeterde samenwerking met Dell en Intel, wat een flinke verbetering betekent op onder andere het gebied van onze CFD-mogelijkheden (computional fluid dynamics, een computermodel dat aerodynamicastromingen nabootst,red).”

In zijn betoog begint Abiteboul ook over testcoureur Robin Frijns. “Het talent van Robin staat buiten kijf. Bij ons kan hij zich volledig voorbereiden op een toekomstig Formule 1-stoeltje.”

Ondertussen stelt technisch directeur Mark Smith de fans gerust. “Het pakket waarmee we nu rijden is absoluut niet ons definitieve antwoord op de regelwijzigingen”, refererend naar Caterhams nogal opmerkelijke neus.