Robin Frijns heeft weer onderdak gevonden in de Formule 1. De Nederlander wordt de test- en reservecoureur van Caterham, en zal meerdere vrijdagsessies in actie komen voor het team.

“Ik ben meer dan blij dat Caterham en Renault mij de kans hebben gegeven om dit jaar in de F1 actief te zjin”, vertelt de 22-jarige coureur. “Vandaag de dag is het een zeldzaamheid dat een Formule 1-team zo veel vertrouwen toont in een jonge coureur zoals ik.”

“Tijdens de onderhandelingen kreeg ik al het sterke gevoel dat het team echt in mij gelooft. Dat waardeer ik enorm. Mede hierdoor was Caterham al een poosje mijn nummer één en ik ben erg blij dat alles nu rond is.”

Volgens teambaas Cyril Abiteboul liet Frijns een onuitwisbare indruk achter in de simulator van het team. “Robin is onze reservecoureur tijdens alle weekenden waar Rossi GP2 rijdt. Ook gaat hij meerdere vrijdagtrainingen in actie komen, passen wij hem in in het team en gaan we hem leren wat er voor van hem verwacht wordt om op dit niveau aan het werk te zijn.”

Abiteboul denkt een topcoureur in spé gestrikt te hebben en steekt zijn vertrouwen in Frijns niet onder stoelen of banken. “Hij heeft een enorme basissnelheid en de engineers waren enorm onder de indruk van zijn sessies in de simulator. Om het simpel te houden: Robin heeft het talent om bij de top te komen.”

Meer hierover in het komende nummer van Formule 1, dat vrijdag 31 januari verschijnt.