Met de twaalfde en vijftiende tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van India, is Force India nou niet bepaald vliegend uit de startblokken geschoten. “Hopelijk kunnen we morgen in de buurt komen van de derde kwalificatie”, aldus Adrian Sutil, die twaalfde werd.

Wegens ziekte miste Paul di Resta de vrije training. James Calado nam zijn honneurs waar. “Het was een redelijke dag. Ik deed weliswaar niet mee aan de eerste training, maar toch voelde ik mij gestaag meer op mijn gemak in de wagen”, aldus Di Resta. “Nu moeten we een paar belangrijke knopen doorhakken met het oog op een goed resultaat. De auto lijkt wat betreft de racesnelheid competitiever te zijn dan in Suzuka, dus dat is bemoedigend.”

Sutil wil nog het een en ander veranderen aan zijn wagen. “Het was een redelijk positieve dag, met een wagen die competitiever is dan in afgelopen races. In plaats van grote wijzigingen aan te brengen in de afstelling, gingen we minutieus te werk en dat  was een verstandige aanpak. De balans in de wagen voelt nu echt goed aan.”

“Er is nog ruimte voor verbetering, maar ik denk dat we morgen de juiste snelheid zullen hebben. Vanavond moeten we de auto nog iets meer aanpassen, maar hopelijk kunnen we met het werk dat we vandaag gedaan hebben morgen in de buurt komen van de derde kwalificatie. Het belangrijkste is dat ik mij op mijn geval voel in de wagen.”