Mark Webber vreest niet dat de nieuwe regels de dominantie van Red Bull beperken. De Australiër verwacht niet dat het verbieden van extreme software-instellingen voor de motor een groot effect heeft.

Zijn team Red Bull schijnt fantastische instellingen te hebben voor de kwalificatie. Omdat deze zo extreem zijn, is het onmogelijk om in de race anderhalf uur met dezelfde ‘engine mapping’ te rijden. De FIA verbiedt nu het aanpassen van de instelling tussen kwalificatie en race.

“Ik denk niet dat we er sneller van worden, maar de regels zijn niet alleen nieuw voor Red Bull. Het regelboek is net zo goed geschreven voor alle andere teams”, laat Webber doorschemeren in Valencia. “We gaan ons er zo snel mogelijk mee bekendmaken.”

“Red Bull is wel gewend aan nieuwe regelgeving, dus ik verwacht weinig problemen. En de andere teams voelen zich vast ook weer snel op hun gemak”, vervolgt de coureur, die wel zijn vraagtekens zet bij de timing van de FIA.

“Er is altijd wel iets gaande in de Formule 1, lijkt het. Het had ons heel wat geld gescheeld als dit voor aanvang van het seizoen al bekend was. Het is vrij kostbaar om zoiets midden in het jaar te verbieden. Maar we passen ons wel aan. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.”

Webber hekelt het politieke klimaat van de Formule 1 en meent dat de fans alleen maar spannende races willen zien. “Deze beslissingen worden genomen zonder dat er voor mij een duidelijke reden achter zit. De fans geven er niets om, krijgen amper iets van het spel achter de schermen mee. De meerderheid wil op zondag gewoon een spannende race zien, meer niet.”