Een paar touchés in de openingsronde volstonden om Fernando Alonso’s race om zeep te helpen. De Spanjaard eindigde daardoor buiten de punten, als elfde.

“Ik had geen probleemloze start”, vertelt de Ferrari-coureur in India tegen de BBC. “Het was allemaal wat ongelukkig. Mark Webber raakte iemand, en ik was de derde partij die daar de dupe van werd. Vervolgens kwam ik in de haarspeldbocht in aanraking met Jenson Button en toen was mijn race feitelijk gereden.”

“Ik reed op een gegeven moment laatste. Het was een moeilijke race. We waren ook niet snel genoeg. De auto was, vooral aan de voorkant beschadigd en het sturen was erg zwaar. Het probleem zat ‘m niet alleen daar in: het hele weekend waren we gewoon niet goed. We moeten beter presteren om Mercedes te achterhalen in het constructeurskampioenschap.”

“Sebastian Vettel heeft het heel goed gedaan. Hij was ook dit jaar erg sterk, vooral in de tweede seizoenshelft. Dit heeft hij verdiend. Wij moeten aan volgend jaar gaan doen zodat we hem het wat lastiger kunnen maken.”