De organisatoren van de nieuwbakken race in Austin hebben de FIA gevraagd om de race te verschuiven. Het American football-team van de University of Texas speelt namelijk in hetzelfde weekend een thuiswedstrijd.

Oorspronkelijk staat de race gepland op 17 november 2013. De reden voor de wijziging is dat de organisatie bang is dat twee grote evenementen in een weekend te veel is voor het openbaar vervoer. Daarnaast zal er door de grote hoeveelheid mensen in Austin een tekort aan hotelkamers zijn.

Voorzitter van het Circuit of the Americas, Bobby Epstein, zegt vertrouwen te hebben in de F1-bestuurders om een oplossing te vinden. Toch bestaat de kans dat de datum niet veranderd wordt, geeft Epstein toe aan AP. De race zal dan gelijktijdig vallen met de American football-wedstrijd van de University of Texas.

De eerste editie van de race op het nieuwe circuit trok 260.000 bezoekers over het hele weekend en werd gewonnen door Lewis Hamilton. Het was de eerste Amerikaanse F1-race sinds 2007 op Indianapolis.