Romain Grosjean blijft prima presteren. De Fransman sloeg gisteren de plank mis, door zich slechts als zeventiende te kwalificeren. Des te meer indruk kon hij vandaag maken. Hij stuurde zijn Lotus naar de derde plaats.

“Ik hield totaal geen rekening met een podiumfinish”, vertelt hij na de race. “Ik hoopte op een paar puntjes. De auto was prima en onze racesnelheid heel goed. We opteerden een dappere strategie en dat betaalde zich uit.”

“Gezien onze startpositie is het ongelooflijk dat we het podium hebben gehaald. Dit was een zware race en in de slotfase wisten we niet wat er ging gebeuren omdat we niet wisten hoe de banden het gingen houden. Het team heeft het geweldig gedaan en ik ben trots dat ik hier sta.”

Om naar het podium te mogen, vocht Grosjean een duel uit met teamgenoot Kimi Räikkönen. “Hij zat in een lastige situatie en ik moest voorzichtig doen met mijn motor. Ik verloor wel wat tijd, maar dat mocht niet te veel zijn omdat Felipe Massa achter mij reed en sneller ging. Voor de komende races hebben we denk ik ook weer een snelle wagen.”