Lewis Hamilton reed foutloos en onbedreigd naar de zege in Singapore. Hij kon zelfs een extra pitstop maken en had van teamgenoot Nico Rosberg, die uitviel, niet te duchten. Hamilton is vooral blij weer een foutloos én probleemloos weekend achter de rug te hebben.

“Daar was ik al een tijdje aan toe, een fout- en probleemloos weekend”, vertelt Hamilton op het podium in Singapore. “Hier droomde ik gisteren van, maar ik had niet gedacht dat het zou gebeuren. Daarvoor moet ik het team danken, dat het geweldig heeft gedaan.”

“We weten van de auto dat hij goed is, maar zonder de steun van het team kom je nergens. We wisten wat de situatie zou zijn bij een neutralisatie. Ook wisten we dat ik na mijn laatste pitstop een kans zou hebben Vettel weer in te halen. Mijn rubber was hartstikke nieuw.”

Hamilton heeft nu een voorsprong van vier punten op Rosberg. “Er is veel veranderd”, erkent Hamilton. “Het is voor het team jammer dat Nico niet is gefinished. We willen elke race een dubbelzege boeken. Dat is niet gelukt.”