Lewis Hamilton had vandaag twee primeurs. De Engelsman maakte als eerste coureur van het veld zijn meters in het nieuwe seizoen. De andere primeur? Hij was ook verantwoordelijk voor de eerste crash van het jaar. Al deert hem dat niet zo veel.

“De crash daarbuiten gelaten, was het toch een goede dag”, vertelt de Mercedes-coureur na afloop in Jerez. “We kwamen als eerste naar buiten en reden tot de crash de meeste ronden. Dat is, na wat voor iedereen een moeilijke winter was, iets om te koesteren. Bij testen horen tegenslagen. Daar komen we wel uit. Dit is een geweldig team.”

Hamilton werd een passagier van zijn eigen voertuig toen de voorvleugel afbrak en vast kwam te zitten onder de W05. “Het gebeurde allemaal te snel. Daarna stelden de engineers een boel vragen, maar het ging gewoon te snel. Ik reed richting het einde van het rechte stuk en remde vervolgens. De voorkant was hoger dan normaal en de wagen stopte niet. Einde verhaal.”

In de achttien ronden die Hamilton reed, ging hij niet tot het uiterste. “Ik reed het zoals ik dat altijd doe. Echt veel ronden reed ik niet en heb de auto nog niet op de limiet rondgestuurd.”