Lewis Hamilton is goed te spreken over de nieuwe regels die dit seizoen zijn geïntroduceerd in de Formule 1. Suggesties dat de sport te verwarrend is geworden, wijst hij van de hand.

De Turkse Grand Prix brak records met maar liefst 82 pitstops en 126 inhaalacties. Veel van die 126 inhaalacties werden mogelijk gemaakt door KERS, de verstelbare achtervleugel en een combinatie van beide hulpmiddelen.

Het snelheidsverschil is soms wel erg groot tussen de aanvaller en de verdediger, waardoor na jaren zonder actie de kritiek klinkt dat inhalen in de Formule 1 te gemakkelijk is geworden en de sport verwarrend. Hamilton is het daar niet mee eens.

“Ik vind het racen leuker dankzij KERS en de achtervleugel die verstelbaar is. Het maakt het leuker voor zowel coureurs als supporters. Natuurlijk werken de regels ook wel eens tegen me omdat ik me niet optimaal kan verdedigen in een gevecht, maar de nieuwe regels bevallen me”, geeft Hamilton prijs.

De McLaren-rijder finishte als vierde in Istanbul. Dat resultaat wordt omschreven als teleurstellend omdat werd gehoopt dat McLaren er in slaagde het gat naar Red Bull verder te verkleinen. “We proberen altijd nieuwe onderdelen mee te nemen naar een race, maar dat lukt niet altijd.”

Hamilton vervolgt: “Voor de eerste vrije training wisten we al dat het een moeilijk weekend voor ons zou worden. Natuurlijk is dat een tegenvaller, maar ik kijk liever naar het grote plaatje. Het kampioenschap wordt gewonnen op basis van consistentie. Dan is een vierde plek niet slecht.”