Christian Horner is ervan overtuigd dat Mark Webber het Sebastian Vettel nog moeilijk gaat maken in de titelrace dit seizoen. Het verschil tussen de teamgenoten is nu al 38 punten.

Waar Vettel voortvarend aan het nieuwe seizoen begint, staan de eerste races van 2011 voor Webber in het teken van wisselend succes. Maar dat staat op het punt te veranderen nu de Australiër steeds beter uit de voeten kan met de Pirelli’s, voorspelt Horner.

“Ik denk dat het verschil tussen beiden te wijten is aan de karakteristieken van de Pirelli’s. De rijstijl van Sebastian laat zich gemakkelijker adopteren aan de nieuwe banden, maar nu hij meer en meer rijdt, weet Mark zich ook beter te redden”, constateert de teambaas.

Horner ziet dat Webber zijn draai begint te vinden en wijst erop dat de komende Grands Prix, zoals die in Monaco, de nummer twee van Red Bull goed liggen. “Let maar op”, zegt Horner, die Vettel nog lang niet beschouwd als kampioen van 2011.

“We zijn pas vier races onderweg en het heeft vroeg in het jaar nog nooit eerder zo dichtbij elkaar gezeten als nu het geval is. De laatste races zijn de verschillen alweer kleiner dan in Australië. Gelukkig kunnen wij met twee toprijders om de titel strijden.”