De 107-procentregel is voor HRT niet langer een probleem. Dat is de conclusie van Vitantonio Liuzzi nadat zijn team voor de tweede keer op rij binnen de marge bleef. HRT kijkt naar voren.

De Italiaan was in Sjanghai bijna twee seconden sneller dan de maximale tijd die hij mocht gebruiken. Nu is het volgens Liuzzi voor HRT zaak om het gat naar Virgin Racing te dichten.

“Misschien had ik meer uit mijn tweede set banden kunnen halen, maar die reageerden nogal vreemd. We kregen last van onderstuur”, aldus Liuzzi, die 23e werd. “Het gat met Virgin wordt gelukkig steeds kleiner.”

“We maken nog niet eens gebruik van alle nieuwe onderdelen, maar toch hebben we een positieve sessie achter de rug. Ik ben er zeker van dat we het Virgin morgen moeilijker kunnen maken dan in Maleisië het geval was.”

Teamgenoot Narain Karthikeyan is het eens met Liuzzi dat de kwalificatie een hindernis is die HRT voortaan zonder veel problemen moet kunnen nemen. “De derde vrije training liep alles op rolletjes, ik denk dat ik zelfs een betere tijd had kunnen neerzetten. In de kwalificatie ging het ook goed.”

“Het moet nu ons doel zijn om het gat met Virgin te dichten. Het gaat de goede kant op, aangezien we steeds dichterbij komen. Ik weet van mezelf dat ik kilometers nodig heb, dus ik hoop aan de finish te komen hier in China.”