Feest bij Sauber. Nico Hülkenberg reed in Zuid-Korea naar de vierde plaats toe en dat betekende het beste resultaat voor Sauber dit seizoen. Ondertussen onderstreept de Duitser nog maar eens zijn talent.

Hükenberg stond vrijwel de gehele race onder druk van andere coureurs, maar dankzij de indrukwekkende tractie en topsnelheid van zijn Sauber kon hij coureurs als Lewis Hamilton en Fernando Alonso achter zich houden.

“Ik reed vandaag een van de beste races uit mijn carrière”, jubelde hij na afloop. “Ik heb wel eens eerder coureurs in mijn spiegels gezien, maar vandaag was het irritant. Lewis zette mij in de slotfase echt enorm onder druk. Vooral in de laatste sector. Ik wist dat ik telkens goed moest vertrekken uit de eerste bocht, want de tractie van mijn wagen was vandaag erg goed.”

“Hierdoor bleef ik eerst Fernando en daarna ook Lewis voor. Onze topsnelheid was ook in orde. Mijn start was goed. Aanvankelijk niet, omdat ik aan de buitenkant van de eerste bocht reed. Daarna zat ik goed in de slipstream van anderen en haalde ik via de buitenkant rijders in. Ik wil het team enorm bedanken met het feit dat ze me vandaag zo’n goede wagen hebben gegeven.”

Ondertussen liep teamgenoot Esteban Gutièrrez nét een puntje mis. De Mexicaan eindigde als elfde. “Ik startte goed, vervolgens belandde ik bij de derde bocht en zag ik wat er gaande was. Ik hoopte mijn positie te behouden, maar ik verloor wat plaatsen omdat mijn achterbanden blokkeerden. Het was een flinke klus om dat vervolgens te herstellen”, aldus Gutièrrez.

“Ik had goede gevechten met Felipe Massa en Sergio Pérez, die vanuit het achterveld kwamen. Natuurlijk wilde ik punten pakken, maar dit hoort bij racen. Dit was een geweldige ervaring en helpt me beter te worden. Onze snelheid was goed en we hadden absoluut bij de eerste tien kunnen eindigen.”