Nico Hülkenberg haalde nog nooit de finish van de Grand Prix van Australië. Vandaag wel. En passant sleepte de Force India-coureur ook nog eens zes punten in de wacht.

Hülkenberg begon sterk aan zijn rentree bij Force India. Na de start verschalkte hij zelfs Fernando Alonso en lag hij na het uitvallen van Lewis Hamilton vierde. Daarna viel hij wat terug, maar dat neemt niet weg dat de Duitser tevreden is over de zevende plaats.

“Dat is een positieve manier om het seizoen te beginnen. Ik ben ook blij dat ik hier de finish heb gehaald: dat is voor mij de eerste keer hier in Melbourbe”, aldus Hülkenberg. “Het is belangrijk om snel al een flink aantal punten op zak te hebben. “Ik startte goed en bevond mij daarna tijdens de eerste twee stints in een goede positie.”

“Ik reed vierde en het enige euvel dat ik ondervond was een snel slijtende linker voorband. Jammer dat ik twee plaatsen verloor tijdens de pitstops, aan Button en Alonso, maar zij waren ook wel wat sneller. Dit was een goede teamprestatie en het is mooi dat iedereen binnen het team beloond is met een puntenfinish.”

Sergio Pérez kon in zijn eerste race voor Force India niet in het spoor blijven van Hülkenberg. De Mexicaan piste met de elfde plaats net buiten de pot. “Ik ben blij dat ik ben gefinished, maar teleurgesteld dat ik geen punten heb gepakt”, luidt de open deur van Pérez. “Mijn race werd lastig nadat Esteban Gutiérrez me in de derde bocht aantikte.”

“Hierdoor kreeg ik een lekke band, moest ik langzaam terugrijden naar de pits en sloot ik achteraan aan. Daarna reed ik constante tijden en had ik wat geluk dat de wedstrijd werd geneutraliseerd. Hierdoor maakte ik wat plaatsen goed en lagen punten weer binnen handbereik. Helaas zat ik vervolgens lange tijd vast achter de Sauber van Adrian Sutil. Gelukkig zijn we gefinished: hierdoor hebben we veel info verzameld die ons hopelijk sterker maakt voor de race in Maleisië.”