Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson vervangen Charles Pic en Giedo van der Garde bij Caterham. Het team zit nu echter niet zonder Nederlander, want naast Alexander Rossi is Robin Frijns binnengehaald als reservecoureur.

Het team presenteert vandaag zijn nieuwe rijders voor komend seizoen. Gisteren werd al duidelijk dat Charles Pic moest vertrekken, en eerder vandaag maakte Giedo van der Garde bekend een stapje terug te doen en test- en reserverijder te worden bij Sauber.

Kamui Kobayashi keert na een jaar afwezigheid, hij reed langeafstandsraces voor Ferrari, weer terug in de Formule 1. “Het is geweldig om weer Formule 1 te gaan rijden en ik ben blij dat ik dat voor Caterham mag doen”, vertelt de Japanner. “Ik ben erg onder de indruk met wat het team wil doen en wat ze al hebben geïnvesteerd om hun doelen te halen.”

“Vlak voor kerstmis bracht ik mijn eerste bezoek aan de fabriek in Leafield. Daaruit werd duidelijk hoe graag het team succes wil hebben. Van alles wat ik gezien heb, heeft het team alles op orde om dit én de komende jaren vooruitgang te boeken.”

Marcus Ericsson maakt na vier jaar GP2 promotie naar de F1 en wordt de eerste Zweedse Formule 1-coureur sinds Stefan Johansson. “Ik ben vandaag een trots man”, zegt hij. “Trots op mezelf en iedereen die deze droom heeft laten uitkomen. Ik ga Formule 1 rijden en kijk vooral uit naar de eerste race in Australië.”

Meer over de nieuwe rollen van Robin Frijns en Giedo van der Garde in het komende nummer van Formule 1, dat vrijdag 31 januari verschijnt.