Formule 1 is op zoek naar een Redactiechef

Wie wij zijn

FORMULE 1 Magazine is al sinds 1994 een toonaangevend medium over de koningsklasse van de autosport. Wij zijn als enige Nederlandse tijdschrift bij alle Grands Prix aanwezig en produceren zo eigen, exclusieve content. Voor onze titel zoeken wij een ambitieuze en creatieve redactiechef, die alle kanalen in nauw overleg met de hoofdredacteur aanstuurt. Heb jij een passie voor Formule 1, ben je een professional, hou je van deadlines en vind je het leuk een team aan te sturen? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Als redactiechef bij FORMULE 1 Magazine ben jij diegene die ervoor zorgt dat onze lezers, zowel in het magazine als op onze website, de content vinden die ze graag willen lezen. In samenwerking met de hoofdredacteur van Formule1 ben je verantwoordelijk voor de strategie van dit populaire merk voor zowel het magazine, de website, maar ook alle sociale mediakanalen.

Je zorgt voor structuur binnen de redactie en bent medeverantwoordelijk voor het kwaliteitsniveau van alle uitingen van het merk en stuurt de redactie op dagelijkse basis aan. Je zorgt ervoor dat je samen met het redactieteam, naast het vullen van het printmagazine, ook formule1.nl vult met eigen onderscheidende artikelen, analyses en interviews die je niet op andere sites leest. Je weet hoe je slim gebruik maakt van bestaande content en begrijpt als geen ander het spel van paywalling, digitalisering en registratiemuren.

Afhankelijk van jouw flexibiliteit is het ook zeker mogelijk namens de titel Grands Prix te bezoeken om zo inspiratie op te doen voor het merk Formule 1, verhalen op te halen en content te verzamelen voor de website en sociale kanalen. Uiteraard zorg je samen met het team van Formule 1 dat deze unieke content goed te vinden is op social media en in zoekmachines, zodat we zoveel mogelijk fans bereiken.

Je komt te werken in een gemotiveerd, professioneel journalistiek team met kennis van zaken. Je rapporteert aan de hoofdredacteur van FORMULE 1 Magazine en via de zijlijn aan de Uitgever. Daarnaast werk je nauw samen met Marketing, Digital en Sales.

Wie wij zoeken

 • Je hebt een journalistieke achtergrond, een fijn gevoel voor nieuws in woord en beeld en bent in staat (ook op locatie) zelf kwaliteitsbijdragen te leveren;
 • Je kunt zelfstandig werken, bent creatief, proactief en een liefhebber van Formule 1 met grote interesse voor alles wat de sport zo fascinerend maakt;
 • Je hebt ervaring in het aansturen van een redactioneel team en kunt het naar een volgend niveau tillen;
 • Je snapt wat een Formule 1-liefhebber wil lezen en bent in staat daar slim op in te spelen;
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig en test continu wat de beste manier is om de lezer van Formule 1.nl optimaal te bedienen;
 • Je werkt gestructureerd, plant, bereidt dingen voor en werkt graag in een team;
 • Je kunt je eigen tijd goed indelen en vindt het niet erg met zeer grote regelmaat in het weekend te werken;
 • Kunnen werken met tools/software zoals Asana, Google Analytics en WordPress zijn een pré.

Wat bieden wij jou?

 • Een goed salaris (conform CAO Uitgeverijbedrijf), afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring en mooie secundaire arbeidsvoorwaarden zoals thuiswerk- en communicatievergoeding en ontwikkelingsmogelijkheden in- en extern.
 • Pensioenregeling bij PGB.
 • Een jaarcontract voor 36 uur per week met de mogelijkheid om je uren flexibel in te richten
 • Hybride werken, het is mogelijk om de helft van je dagen thuis te werken, dagen in overleg.
 • Persoonlijk keuzebudget van 12% dat je kunt inzetten naar eigen wensen; extra verlofdagen, opleiding- en ontwikkeling of het fietsplan.
 • Het hele jaar door ontwikkelen is geen probleem, wij bieden cursussen en trainingen via Studytube aan. Daarnaast hebben we een Management Development programma en kan je breder ontwikkelen buiten je eigen functie door aan het projectmanagement bij NSM mee te doen.

Over New Skool Media

New Skool Media is een van de grootste multimediale uitgeverijen die Nederlanders met gemeenschappelijke interessegebieden, passies en hobby’s met elkaar verbindt met de beste artikelen en mooiste belevenissen. Het portfolio bestaat uit meer dan twintig bekende magazine merken waaronder delicious., EW, Vorsten, Columbus Travel, Formule 1 en Fiets.

Solliciteren?

Heb je interesse en beschik je over bovenstaande kwaliteiten? Mail dan je cv met motivatie naar [email protected] t.a.v. Chantal Walravens, HR Director.

Wij kiezen er bewust voor om de werving zelf te doen. Op acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet gereageerd.