Zoals beloofd voert de organisatie van de Grand Prix van Abu Dhabi enkele aanpassingen door aan het Yas Marina circuit om meer inhaalacties mogelijk te maken.

Vorig jaar werd de finale van het seizoen in Abu Dhabi gekenmerkt door gebrek aan inhaalmanoeuvres. En hoewel de nieuwe reglementen dit jaar al voor aardig wat spektakel hebben gezorgd, worden de aangekondigde aanpassingen aan het Yas Marina circuit met open armen begroet.

“Het is goed om te horen dat de mensen in Abu Dhabi, die een mooi circuit hebben neergelegd, open staan om het nog beter te maken”, zegt Michael Schumacher tegenover Autosport. “Dit jaar lijken er al meer inhaalacties te zijn, maar dit is zeker een stap in de goede richting.”

Het gaat om drie wijzigingen. Allereerst wordt het gedeelte van bocht vijf tot en met zeven verbreed. Dat zijn de hairpin en de voorafgaande chicane, waar vorig jaar Vitantonio Liuzzi over Schumacher heen probeerde te rijden. De wegverbreding moet ervoor zorgen dat coureurs een andere lijn kunnen kiezen.

De andere chicane even verderop wordt eveneens aangepast. In plaats van dat de bocht bij uit uitkomen naar buiten afloopt, komt er een kombocht die de rijders de mogelijkheid biedt om een wijdere lijn te nemen en een rivaal buitenom te verschalken.

Ten slotte gaan bocht 13 en 14 op de schop. In plaats van twee langzame bochten naar links, wordt hiervan één vloeiende bocht gemaakt. Inhalen zal nog altijd lastig blijven op dit stuk, maar de coureurs zouden zich hierdoor wel beter moeten positioneren.