HRT-coureur Vitantonio Liuzzi kende een teleurstellende Grand Prix van Duitsland en is er dus gelukkig mee dat hij komend weekend in Hongarije gelijk de kans heeft een beter weekend door te maken.

“De race op de Nürburgring verliep duidelijk niet zoals we vooraf hadden gehoopt”, zegt Liuzzi, die na 44 ronden moest opgeven met een elektronisch probleem. “Dat was frustrerend, dus het doet me goed dat ik nu gelijk weer aan de bak kan.”

“Ik hoop natuurlijk dat ik komend weekend wat meer geluk heb, want de Hungaroring is een circuit dat me goed bevalt. Omdat het zo krap is, heeft het wel wat weg van een kartbaan.”

“Ik kom er altijd graag. Het is weliswaar een race die fysiek uitputtend is, maar ik voel me goed en we blijven ons als team verbeteren, dus ik heb er zin in.”

De andere HRT F111 zal ook in Hongarije weer bestuurd worden door rookie Daniel Ricciardo. Hij nam voor aanvang van de Grote Prijs van Engeland het stoeltje van Narain Karthikeyan over en staat dus aan de vooravond van zijn derde race in de Formule 1.

“Ik heb me ten doel gesteld om mijn kwalificatieresultaat te verbeteren en hoop dit te verwezenlijken door één of twee plaatsen hoger op de grid te staan”, verkondigt de Australiër, voor wie de Hungaroring geen compleet nieuw circuit is: “Ik heb er al drie keer eerder geracet in verschillende andere raceklassen en heb twee keer gewonnen, dus het is een circuit waar ik graag kom en op race.”

Teambaas Colin Kolles hoopt net als zijn coureurs dat HRT in Hongarije kan bewijzen dat de rek er nog niet uit is bij het team. “We proberen ons elke race te verbeteren en zijn goed voorbereid voor de Grand Prix van Hongarije, dus het moet ook daar mogelijk zijn weer een stapje vooruit te zetten. Het is ons doel het goed te doen in de kwalificatie en de race met beide auto’s uit te rijden.”