*

Magnussen en Button komen aardig mee in België

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

4 jaar geleden

Magnussen en Button komen aardig mee in België
Racepictures

Kevin Magnussen en Jenson Button starten de Grand Prix van België vanaf de zevende en tiende plaats. De Deen imponeert dus, terwijl Button in de fout ging bij Les Combes.

Na afloop liet Magnussen voor de camera’s van de BBC weten best tevreden te zijn met de zevende plaats. Niet zo gek, natuurlijk. Hij versloeg zijn veel meer ervaren teamgenoot en weet met een niet al te goede auto dus toch als zevende te starten aan de race op Spa-Francorchamps. 

“Het ging wel goed, ja”, erkent de Deen. “De omstandigheden waren lastig. De eerste kwalificatie was al moeilijk. We lagen er toen bijna uit. Ik had op beide voorbanden na de eerste bocht in mijn eerste ronde al flat spots. Hierdoor kon ik niet meer echt pushen.”

“We hadden dus geluk dat we doorgingen. Mijn derde kwalificatie verliep goed. De auto voelde fijn aan en we hebben het maximale eruit gehaald. Het is zo leuk om hier te rijden, dat kun je niet verwoorden. Met elke auto in elke serie is dit een gaaf circuit. Hopelijk pakken we morgen veel punten en een mooi resultaat.”

Bij Button liep het allemaal minder van een leien dakje. De McLaren-coureur start als tiende. “Het ging wel aardig”, zegt de wereldkampioen van 2009 niettemin. “De baan was zeer glad en het was moeilijk om de banden goed te laten functioneren.”

“Toch ging het redelijk. Mijn eerste snelle ronde in de laatste sessie was goed. De tweede ronde ging op nieuw rubber niet zo goed. Bovenaan de heuvel bij Les Combes blokkeerde ik, waardoor ik rechtdoor ging. Mijn kwalificatie was daarmee voorbij.”

“Ik probeerde nog wel verder te gaan maar had toen al anderhalve seconde verloren. Ik heb liever een droge race. In de regen is de openingsfase hier altijd zo’n rommeltje. Als het droog is kunnen wij een betere race rijden.”