Pastor Maldonado kent, zeg maar gerust, een teleurstellend weekend. Gisteren schreef hij een Lotus af en vandaag werd hij in de eerste kwalificatie al uitgeschakeld. De Venezolaan start in België als achttiende.

“De openingsfase was lastig, maar daarna werd het circuit steeds sneller”, vertelt Maldonado. “Op een gegeven moment schakelden we over op een nieuw setje intermediates en kon ik voluit gaan. Toch verloor ik een keer de controle over mijn wagen.” 

“De gehoopte verbetering bleef uit. Het wordt morgen een lastige race. We weten nog niet wat voor weer het wordt dus we houden onze vingers gekruist.”

Bij Romain Grosjean ging het niet veel beter. De Fransman haalde dan wel de tweede kwalificatie, om daarin vervolgens als vijftiende te stranden. “Op het circuit van Spa moet je als het droog is al redelijk dapper zijn. In de regen is het dus zeker leuk!”, aldus Grosjean.

“De vijftiende plaats is teleurstellend. We haalden de tweede sessie. Daarin waren we een van de langzaamste. De omstandigheden in de eerste kwalificatie lagen ons beter. Nu richten we ons vizier op de race. Je weet nooit wat er op Spa gaat gebeuren.”