Pastor Maldonado finishte vandaag in Bahrein als elfde. Daarmee staat Williams na vier races nog steeds met lege handen. Valtteri Bottas kwam als veertiende over de streep.

Maldonado kwam twintig seconden te kort voor een puntje. “Gezien de problemen die we dit weekend hadden, hebben we alles uit de auto weten te halen”, stelt de Venezolaan. “Alles viel op zijn plaats. Het team werkte goed samen en de banden behandelden we goed. Meer dan de elfde plaats zat er niet in.”

“We kijken enorm uit naar de volgende race, daar maken we een sprong voorwaarts. We moeten de boel bij elkaar houden en positief blijven. Dit is een lastige periode, maar er zijn nog veel races te rijden”, besluit hij.

Bottas kon zijn teamgenoot niet bijhouden. “De achterbanden bepaalden alles in deze Grand Prix”, vindt de Fin. “Ik was in de eerste twee stints veel aan het vechten en kon daarom niet goed op de banden letten. Dat ging de laatste twee stints beter. Ik had vaker vrij baan en kon terrein goed maken. We moeten blijven werken aan updates voor de komende races.”