Felipe Massa zette in de derde sessie van de kwalificatie in Istanbul geen tijd op de klokken. De Braziliaan maakte een fout achter het stuur van zijn Ferrari en besloot de pitstraat op te zoeken.

Massa maakte een fout in bocht negen, ging veel te wijd en verspeelde kostbare tijd. “Daarop nam ik na overleg met het team het besluit om terug te keren naar de pitbox en een setje banden uit te sparen”, legt hij uit.

De Braziliaan kende in Q1 ook al geen geweldige ronde, waarna hij een setje zachte banden liet monteren. “Daardoor had ik maar een setje over voor het laatste deel van de kwalificatie. Ik hoop opnieuw dat de race beter gaat dan de kwalificatie.”

Ook als dat in Turkije wederom het geval blijkt, staat Ferrari geen eenvoudige middag te wachten. “Een eenvoudige middag bestaat niet vanaf de tiende plek. Liever stond ik op de derde startrij, samen met mijn teamgenoot. Vanaf daar is de opgave al zwaar genoeg.”

De grote vraag is wat Massa in de race voor elkaar weet te boksen en of hij – net als in China – naar voren weet te rijden. “Veel hangt af van de slijtage van de banden. Het rubber zou zomaar sneller kunnen slijten en dat geeft weer heel andere consequenties.”