Ook voor Felipe Massa leverde de kwalificatie van de Grand Prix van Duitsland niet het gewenste resultaat op. Massa noteerde op de Nürburgring de vijfde tijd. Hij rekent op een beter resultaat in de race.

“Ik kan niet volledig tevreden zijn over deze kwalificatie”, luidt het eerste commentaar van Massa. “Er waren enkele auto’s sneller dan wij. Het was geen verrassing dat de Red Bulls sneller waren, maar wel dat Lewis Hamilton dat was.”

Aangezien Massa de Red Bulls, Hamilton en teamgenoot Fernando Alonso voorrang moest geven, start hij de race als vijfde. Hij gaat uit van beterschap. “We gaan proberen onze gebruikelijke stap voorwaarts te zetten tussen kwalificatie en race. Maar het wordt geen gemakkelijke opgave.”

De Braziliaan had problemen met de harde band en besloot daarom vroeg in de kwalificatie alvast een setje zacht te laten monteren. Zorgen heeft hij daar verder niet over. “De banden hebben het op dit circuit niet zwaar, dus het is zeker geen nadeel. De grote vraag is slechts: gaat het regenen?”