Dat Max Verstappen, zoon van oud Formule 1-coureur Jos, dit jaar de overstap naar de autosport maakt staat vast. Formule Renault 2.0 is het doel. Maar welk team het gaat worden, is nog niet bekend.

De 16-jarige Verstappen heeft inmiddels al een negental tests afgewerkt in een Formule Renault-bolide. En niet zonder succes. Eind vorige maand maakte hij zelfs indruk in een Formule 3-wagen, een uitstapje op uitnodiging van Team Motopark.

Momenteel zit de Limburger echter met zijn vingers te draaien. “Het liefst waren we nu ook aan het testen”, legt vader Verstappen uit. “Tijd genoeg, maar de regelementen zijn in ons nadeel. Bij het karten kan je juist veel rijden en ontwikkelen. Dan stapten we weer in ons busje om in Italië te rijden. In de autosport staat in het reglement vast gelegd, hoe vaak je mag testen. Dat is wennen voor ons.”

Kilometers maken

“Het is daarnaast ook heel tegenstrijdig”, verzucht Verstappen. “Want die jonge jongens heb er toch het meeste baat bij als ze kilometers maken. Het maakt het voor ons dus niet makkelijker. We zullen afwachten, overleggen en weer gaan praten met de teams want we hebben nog geen keuze gemaakt.”