Lewis Hamilton en Jenson Button zijn vastbesloten een goed resultaat neer te zetten voor de ogen van hun thuispubliek op Silverstone. Dit vertellen beide rijders in een vooruitblik op de race.

De Grand Prix van Groot-Brittannië is voor McLaren de eerste na de teleurstellend verlopen race in Valencia. Hamilton en Button werden op driekwart en een volledige minuut gereden door winnaar Sebastian Vettel.

Dankzij de nieuwe regels op het gebied van de geblazen diffusor heeft het team frisse hoop. “Mijn zege in Silverstone in 2008 was één van de hoogtepunten uit mijn carrière. Die herinnering draag ik voor altijd bij me”, aldus Hamilton.

“Deze editie van de Grand Prix wordt op een vernieuwd Silverstone gereden, het circuit en de paddock is flink aangepakt, maar één ding blijft ongetwijfeld hetzelfde: het enthousiasme van de supporters. Ik hoop dat onze ingenieurs met goede oplossingen voor de nieuwe regels komen.”

Waar Hamilton zijn overwinning van 2008 hoopt te kunnen herhalen, is Button tot nu toe minder fortuinlijk geweest tijdens zijn thuisrace. De vierde plaatsen, die hij in 2004 en 2010 behaalde, staan in de boeken als zijn beste resultaat.

“Het zou alles voor me betekenen om mijn thuis-Grand Prix te winnen. Dat is mijn droom. Het is geen circuit dat me liefheeft, maar ik kijk toch weer uit naar deze race. Er is veel veranderd, maar toch verwacht ik dat Silverstone tot de topcircuits ter wereld blijft behoren.”