Eric Boullier is de opvolger van Martin Whitmarsh bij McLaren. De voormalig teambaas van Lotus gaat in de functie van Racing Director vanaf aanstaande maandag aan de slag bij de formatie uit Woking.

In zijn nieuwe hoedanigheid werkt Boullier onder een nog aan te stellen CEO van het F1-team van McLaren, die weer verantwoording moet afleggen aan grote baas Ron Dennis. Tot die tijd neemt Jonathan Neale, een McLaren-kopstuk, de honneurs waar als CEO van het F1-team.

Boullier staat te popelen om te beginnen bij McLaren. “Allereerst beschouw ik deze aanstelling als een eer, en privilege en een fantastische kans”, aldus de Fransman. “De mankracht en fabriek van McLaren zijn van wereldklasse. Ik kijk er enorm naar uit om met zo’n team aan de slag te gaan.”

“Ik sta te popelen en ben vastbesloten om, samen met andere kopstukken in de organisatie van het F1-team, binnen een vernieuwde werkomgeving de kansen te benutten om weer succes te boeken. Ik verzeker het personeel van McLaren dat ik vastbesloten ben om hun beroemde passie en toewijding voor het winnen van races te evenaren.”

Ron Dennis wil op z’n tijd een nieuwe bestuursvoorzitter voor het F1-team aanstellen. “Het binnenhalen van Eric is een belangrijk onderdeel van de reorganisatie in de top van McLaren”, vertelt Dennis. “Ik heb iedereen binnen McLaren weer op onze waarden, principes en gedachten gewezen. Dat we vooruit moeten. Mijn doel is dat voortaan iedereen bij het F1-team weet wat zijn verantwoordelijkheden zijn.”

“Op z’n tijd maken we de nieuwe bestuursvoorzitter van het Formule 1-team bekend. Die moet verslag aan mij uitbrengen, en Boullier brengt verslag uit aan hem. Ik ben er heilig van overtuigd dat, als deze reorganisatie voltooid is, McLaren weer zo competitief mogelijk zal zijn. Snel, professioneel en volledig gebruikmakend van het talent dat binnen ons bedrijf actief is.”