Paul di Resta keert weer terug in de DTM. De Schot werd in de winter bedankt voor bewezen diensten bij Force India en keert weer terug in de klasse waar hij in 2010 kampioen werd.

Di Resta is gelijk naar de Algarve afgereisd om deel te nemen aan de test van deze week. De Mercedes-protegé gaat daar weer rijden voor zijn oude werkgever. “Ik ben blij om terug te keren naar de DTM”, stelt de Schot tegen Autosport. “Er is hier nogal wat veranderd sinds 2010.”

“Ik heb erg genoten van mijn eerste periode en ik heb veel respect voor de klasse. Hopelijk raak ik er nog meer aan gehecht. Racen is mijn werk, maar dan wil ik er wel van genieten. En dat doe ik hier het meeste.”

De voormalig kampioen komt niet terug om in de marge mee te rijden. “Ik heb weer de kans om vooraan mee te doen en voor de zege te gaan. Al drie jaar heb ik niet op het podium gestaan, al was ik er in de Formule 1 soms dichtbij. Hier ga ik in de eerste race gelijk voor de zege. Tijd om warm te draaien, geef ik mezelf niet.”

“Misschien kost het wel tijd, maar toen ik mijn handtekening onder het contract zette deed ik dat wel met in het achterhoofd de gedachte dat ik kampioen wil worden. Ik ben de laatste coureur die dat in een Mercedes is gelukt, en dat is een van de redenen dat ze mij terug hebben gehaald.”

De kans is reëel dat Di Resta binnenkort wordt aangesteld als test- en reservecoureur van Mercedes in de Formule 1. De koningsklasse is geen gesloten boek voor de Schot. “Nee, absoluut niet. Ik vind het jammer dat ik er niet meer rijd, maar het waren drie geweldige jaren. Ik vertrok niet omdat ik slecht presteerde. Er waren andere redenen. Ik ben nog jong genoeg om terug te keren.”

“Mercedes weet graag waar ik het liefst rijd en ze staan volledig achter mij. Ik blijf graag bij de F1 betrokken en denk dat ik een meerwaarde kan zijn voor een team, omdat ik ervaring heb. Het is afwachten, maar nu speelt er nog niets. Allereerst focus ik mij op de DTM, dan kijken we wel weer verder.”