De belangrijkste conclusie voor de coureurs van Mercedes GP is dat zij zich kwalificeerden op oneven startposities. Dit kan in Hongarije van belang zijn omdat het naast de ideale lijn nogal stoffig is.

Verder was er voor Michael Schumacher weinig om te lachen. De Duitser was de langzaamste in Q3, maar start alsnog vanaf de negende plaats omdat Sergio Perez helemaal geen tijd neerzette namens Sauber.

“Ik start vanaf de schone kant van de grid en dat kan morgen bij de start een voordeel zijn. Daar staat tegenover dat we moeten onderzoeken waarom ik in de eerste twee sectoren zoveel tijd verspeel”, legt de zevenvoudig de vinger op de zere plek.

“Op de hardere band ging het nog wel, maar op de superzachte band liet ik echt te veel tijd liggen. Ik hoop dat uit analyse blijkt wat er mis gaat. Verder kan ik niet anders zeggen dan dat we morgen tijdens de race weer gaan knokken.”

Nico Rosberg kwam eveneens niet in de buurt van de drie topteams. Hij kwalificeerde zich wel als beste van de rest op de zevende positie. “Ik ben tevreden over mijn vliegende ronde in Q3 en hoop dat het wat oplevert dat ik banden besloot te sparen. Veel punten scoren wordt morgen mijn doel.”